Kalles Inn -kiinteistö

Klobbskatintie 189, 65970 Söderudden

Kohteen tiedot

Kiinteistö

Myytävä kiinteistö sijaitsee Mustasaaren kunnan Raippaluodossa meren rannalla. Merenkurkun jylhä merialue luo upean panoraamanäköalan. Myytävänä on koko kiinteistö ja sillä sijaitsevat rakennukset. Kiinteistöllä toimii idyllinen ja maailmallakin tunnettu ravintola- ja majoituspalveluita tarjoava Kalle´s Inn. 

Alue, jonka kiinteistötunnus on 499-402-5-328, on yleiskaavassa pääosin merkitty RM 1 -alueeksi, joka tarkoittaa matkailupalvelujen aluetta. Osa kohteesta on merkitty VL-alueeksi, joka tarkoittaa lähivirkistysaluetta. 4,3 ha suuruinen tontti on varattu matkailu- ja lomakeskuksille, lomakylille ja muille vastaaville matkailua palveleville toiminnoille. RM-aluetta ei ole siten tarkoitettu yksityiseen vapaa­ajan asumiseen eikä vakituiseen asumiseen.

RM-alueelle on merkitty rakennusoikeutta yhteensä 2.500 k-m², joka muodostuu vanhempien rakennusten alueesta/ 2.000 k-m², nykyisten lasitalojen alueesta/ 200 k-m² ja rakentamattomasta alueesta 300 k-m². Rakennusoikeudesta on käytetty noin 800 k-m², joten jäljellä olevan rakennusoikeuden määrä on noin 1.700 m².

Kauppaan kuuluu myös koko majoitus- ja ravintola-alan irtaimisto.

Päärakennus n. 300 m²

Päärakennus on rakennettu v. 1987, ja on laajennettu/muutettu v. 1992. Iso laajennusosa tehtiin entisen ulkoterassin paikalle ja lämpimät autotallit muutettiin lämpimiksi varasto- ja työtiloiksi.

Rakennuksen alakerta on pääosin ruokaravintolana, jossa on asiakaspaikkoja noin 100 hengelle. Rakennuksen keskellä sijaitsee suurtalouskeittiö aputiloineen ja lisäksi baari. Isoista ikkunoista avautuu hienot merinäkymät. Alakerrassa on isot pesutilat yläkerrassa majoittuville.

Yläkerrassa on 4 majoitushuonetta (4 x 2hh), 2 vessaa ja aula, yhteensä noin 55 m². Rakennuksen ullakolle on rakennettu toimistotila ja varasto, joihin kulku on ulkoportaita pitkin. Rakennuksessa on sähkölämmitys pattereilla ja betonilattioissa lämmityskaapelit.

Kotaravintola n. 83 m²

Päärakennuksen viereen on rakennettu v. 1998 hirsirakenteinen 8-kulmainen ravintolarakennus. Kartiomaisen katon katteena on pärekatto. Sisällä on baari – vastaanottotiski ja pieni keittiö. Päärakennuksen suurtalouskeittiötä voi hyödyntää myös tämän kotaravintolan asiakkaiden ruuanvalmistukseen. Tämä rakennus sijaitsee niemen korkeimmalla kohdalla, noin 2 m korkeammalla kuin päärakennus. Isolta avoterassilta on upeat merinäkymät. Kotaravintolalla on erillinen lämmin wc-rakennus, jossa on kaksi erillisvessaa.

Paviljonki n. 86 m²

Päärakennuksen läheisyyteen on rakennettu v.1987 sähkölämmitteinen hirsirakenteinen 8-kulmainen paviljonkirakennus. Rakennus sopii monenlaiseen asiakas- ja tapahtumakäyttöön, kuten kokous, tanssi, karaoke ja erilaiset juhlat. Sisällä on baari ja ulkona avoterassi. Rakennuksessa on myös ilmalämpöpumppu.

Majakka n. 76 m²

Niemen länsireunalle merenrantaan on rakennettu v. 2006 3-kerroksinen hirsirakenteinen majakkarakennus, jonka 1. kerroksessa on iso (20 hlö) puulämmitteinen sauna, 2. kerroksessa peseytymistilat  ja 3. kerroksessa  keittiö ja parveke. Ylimmästä kerroksesta on upeat merinäkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Rakennuksen pohja on neliön muotoinen (5m x 5m) ja vesikatto on aumakatto/kuparinen profiilipelti. Kuivien tilojen lämmitys on sähköpattereilla ja ilmalämpöpumpulla ja märkätilojen sähköisellä lattialämmityksellä.

Saunarakennukset 2 kpl n. 45 m² + 22 m²

Rannan tuntumaan on rakennettu iso pyöröhirsirakenteinen savusauna v. 2002. Saunassa on vino sisäkatto ja vesikatteena on huopa/turve. Saunasta on käynti ulkoterassille.

Ison saunan vieressä on v. 1996 rakennettu pyöröhirsinen pieni savusauna ja sen vieressä erillinen pukeutumis- ja suihkutilat.

Saunat ovat tällä hetkellä käyttökiellossa, ja vaativat ennen käyttöönottoa viranomaisluvan.

Hirsimökki n. 70 m²

Hirsirakenteinen majoitusrakennus on rakennettu v. 1998. Sen tilat ja varusteet vastaavat täysin vakituisen asumisen tarpeita ja vaatimuksia. Olohuone on iso 2-osainen, jossa on vino/korkea sisäkatto ja kolme isoa erkkeri-ikkunaa. Sisäänkäynnin vieressä on keittokomero kodinkoneineen. Alakerrassa on lisäksi makuuhuone, sauna, pesuhuone ja erillis-wc. Olohuoneessa on kevyttakka, muutoin rakennus on sähkölämmitteinen.

Varastorakennus n. 28 m²

Hirsirakenteisen majoitusrakennuksen takana sisääntulotien vieressä sijaitsee koko kiinteistön huolto- ja varastorakennus, joka on rakennettu kevytrakenteisesti BO-luvulla. Rakennuksen edessä on iso avoterassi.

Lasitalot 8 kpl n. 16 m² / talo

Niemen kärkeen merenrantaan on rakennettu rannan suuntaisesti 8 kpl lähes identtistä lasitaloa v. 2017. Rakennusten meren puoleinen puolikas on kokonaan lämpölasia, jossa on integroitu sähköinen lasilämmitys. Toinen puolikas muodostuu eteisestä sekä wc- ja pesutiloista, joissa on ilmalämpöpumppu. Vesikatot ovat huopakatteiset. Rakennukset on hyvin äänieristetty merenkäynnin ääniä vastaan. Rakennukset on rakennettu moduuleina talotehtaalla. Rakennukset ovat teräs- ja alumiinirakenteisia ja ne on kuljetettu kokonaisina paikalle valmiiksi valetuille perustuksille.

Lasitaloille on vesi- ja jätevesijärjestelmä (oma puhdistamo) sekä aluesähköistys. Lasitaloja käytetään tasokkaaseen ja eksoottiseen majoitukseen. Majoittujien ruokailu on järjestetty kotaravintolassa ja päärakennuksessa. Lasitalojen hankintakustannus alue­infroineen oli v.2017 noin 1 Meur.

Hinta ja kustannukset

Hinta
1 200 000€

 

Kiinteistövero
5553,27€

 

 

Tarjoukset 31.8.2022 mennessä. Kohdetta myy konkurssipesä. Esittelyt Visiona LKV Oy.

Myynti

Lena Berts

BERTS LENA

kiinteistönvälittäjä, LKV, yrittäjä

0447400112

lena@visiona.fi

Miika Korkiakoski

KORKIAKOSKI MIIKA

toimitusjohtaja, LKV, yrittäjä

0447400111

miika@visiona.fi

Lisäkuvat